Капанският ансамбъл бе специален гост на международния фестивал в Търгу Жиу

Капанският ансамбъл бе специален гост на Международния фестивал в румънския град Търгу Жиу „Фолк приятели заедно“, в който участваха състави от Украйна, Молдова, професионален местен състави и професионален фолклорен ансамбъл от Тимишоара.
Поканата дойде от Тодор Ангел, българин от Румъния, зам.-председател на Асоциацията на българите по света.
Концертите и дефилетата бяха предавани на живо всяка вечерна по националната телевизия „TV Sud“.
На официалната среща в последния фестивален ден кметът на Търгу Жиу Марсел Лореншиу Романеску поздрави артистите от Капанския ансамбъл за прекрасното професионално представяне и благодари, че са приели поканата, която със сигурност няма да бъде последна. Кметът изпрати чрез директора на състава Светослав Митев и поздрави на своя колега д-р Валентин Василев като изяви и желание за среща с него, на която да разменят както културни, така и политически и икономически мнения и виждания.
„За пореден път се убеждавам, че българският фолклор има магията до обединява не само българите у нас, но и всички народи по света, които се докоснат до него“, каза Светослав Митев на финала на фестивала.
В свободното време съставът имаше възможност да посети и разгледа редица природни и исторически забележителности в Румъния.

1 thought on “Капанският ансамбъл бе специален гост на международния фестивал в Търгу Жиу”

  1. Некероване кохання 14 серія Некероване кохання 14 серія
    yunb ddnznz Смотреть онлайн сериал Некероване кохання / Любовь без тормозов 14 серия
    Некероване кохання / Любовь без тормозов: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16 СЕРИЯ (украина)

Comments are closed.

Scroll to Top