Отличия 2017-09-14T13:41:44+03:00

Отличия


 

С над 4000 концерта артистите на Капанския ансамбъл спечелиха сърца, аплодисменти и приятели у нас и в 20 страни в Европа, Америка, Азия и Африка.
Уникалното представяне на сцената на класически образци на създаденото от дедите ни, модерните и новаторски изразни форми за пресъздаването на българския фолклор носят на ансамбъла признание и световни награди като:
Лауреат на III, IV, V и VI Републикански фестивали на художествената самодейност;
Специалната награда на Комитета за култура – за изключителни художествени постижения; 10 златни медала и престижни отличия от международни фестивали: Унгария, СССР, Тунис, Франция, Югославия, Чехословакия,Турция, Ирак, Италия, Канада, Германия, Холандия, Белгия, Ирландия, Русия, Румъния и др.
Съставът е носител на Почетния знак на Шалон ан Шампан – Франция, на Почетния знак на Дрюмондвил – Канада и на Голямата награда „Златна брадва” от международния фестивал в Закопане – Полша.
Специален гост на Гала концертите на престижни международни сцени във Фивизано /Италия/ закриване на Международния фестивал „Музикален свят “ и Амстердам /Холандия/ – зала „Концертгебау”.
Капанският ансамбъл е носител на наградата на Общински съвет – Разград „Златен пегас“ за изключителен принос в развитието на българската национална култура в областта на музиката и танцовото изкуство и реализиране на художествено-творческия проект „Кино на село“.
Последното признание във витрината с награди е от преди две години – „Кристална лира” на Съюза на музикалните и танцови дейци в България за върхови постижения в танцовия, песенния и музикален фолклор.