Капанският ансамбъл откри тридневните празници на Созопол

Капанският ансамбъл получи специална покана и с концерт в амфитеатър „Аполония” в петък вечер откри празника на Созопол – 17 юли, посветен на Света Марина. В прохладата на ласкавия юлски бриз 600 души в амфитеатъра и още стотици правостоящи разноезични гости на красивия южен черноморски град дълго и със ставане на крака аплодираха богатата програма.

IMG_3814

В нея разградчани представиха пред темпераментната публика палитрата от етнографски области в страната, а солистите допълнително оцветиха красивия букет на концерта с едни от най-добрите образци от съкровищницата на българския песенен, музикален и танцов фолклор.
И понеже по нашето Черноморие руснаците и украинците са сериозна и постоянна диаспора, специално за тях бе китката руско-цигански песни и танци.

IMG_3861

Поканата за участие на Капанския ансамбъл в празниците на Созопол е поредното признание за постиженията на състава в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство. След Капанци тази вечер на сцената на амфитеатър „Аполония“ е Стенли , а утре – трио „Сопраните”.

IMG_3817

В понеделник, 18 юли, Капанският ансамбъл ще участва от 11.30 часа в церемонията по откриването на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти пред Общинския културен център в Разград, а вечерта ще даде началото и на серията концерти в богатата културна програма на феста.

IMG_3895

Венецът в богатия творчески сезон на Капанския ансамбъл ще е на 30 септември, когато съставът ще отбележи много тържествено своя 50-годишен юбилей.
Но преди това – преди това са поредицата концерти в различни кътчета на страната. Първият от тях е на 26 юли отново на брега на морето:  на празника на Равда.

Scroll to Top