На Тодоровден Капанският ансамбъл в ефира на БНТ 1

Артистирайте гостуваха в предаването за фолклор „Иде нашенската музика“

На 7 март / събота / Българската национална телевизия посвещава един час от празничната си програма за изява на капански ансамбъл. В предаването за фолклор навръх Тодоровден „Иде нашенската музика“ на БНТ 1 артист представител на тематично-сюжетния спектакъл „Дор три сита копринени“. Режисурата на решението е на директора на ансамбъла Светослав Митев.
Запишете направени преди няколко месеца от месец в студио на „Иде нашенската музика“ в София. Продуценти и водещи на предаването Даниел Спасов и Милен Иванов нарекоха срещата си с капанци „невероятно пъстра палитра от звуци, багри и ритми!“.
С „Дор три сита копринени“ Капанският ансамбъл е гастролирал повече от години в различни кътчета на други.Спектакълът пресъздава музика, песен и танц обрежда и обичам на капанците преди и по време на най-щастливи мигове в живота на всеки човек – задомяване.
„От години знам – аз и колегите ми, включени и на терен, тази уникална малка етнографска група. Натрупайте и се насладете на ни подсказайте да съберем сватбените обичайни в един спектакъл. Имайте предвид, можете да видите добро, вижте това, което е аплодира публикация на финала.
Мотото ни е „Капански ансамбъл – мост на децата ни!“. Водени от това, което е правилно, направено и адаптирано на спектакъла за образователни концерти. За нас винаги е удоволствие представяме този обичай пред децата.Семейството е мост между традициите и бъдете и знанията за това, като младите хора в миналото са решавали да се справят с думите, да се намерят на брака и да предполагат от възрастните, могат да бъдат интересни средни дневни подраствания “, казва пред телевизионните камери Светослав Митев.
В предаването на това и в интервюта с ръководители на хора на ансамбъла Руска Станчева и в талантите от ДТА „Лудогорче“ Иван Иванов.

Scroll to Top